Releasenotes 12 juli 2018

Donderdag 12 juli vindt er een nieuwe release plaats die automatisch uitgevoerd wordt op al onze websites. Bij deze release hebben we onze zoekfunctie verbeterd en aan custom development gewerkt.

Verbeterde zoekfunctie

Vanaf nu is onze zoekfunctie een stuk intuïtiever en duidelijker! We hebben zowel de standaard als de geavanceerde zoek onder handen genomen om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Concreet hebben we een hele lijst stopwoorden opgemaakt, denk aan woorden zoals: de, het, in, en, van, voor, een, … Die worden vanaf nu niet meer in acht genomen bij het zoeken. Zocht je bijvoorbeeld naar “tips voor in de auto”, dan kreeg je ook alle resultaten te zien waar de woorden “voor”, “in”, “de” of “en” voorkwamen. En dat zijn waarschijnlijk een hele hoop pagina’s, waarvan de meeste niet relevant zijn. Daarom hebben we die nu uitgesloten zodat er in dit geval enkel gezocht wordt op “tips” en “auto”. Minder resultaten, maar wel alleen de juiste.

Nieuws
Nieuws

We hebben ook opnieuw aan custom development gewerkt. Als jij ook geïnteresseerd bent in ontwikkeling op maat, mag je ons altijd contacteren. Wij kunnen dit namelijk doen binnen het kañooh raamcontract, waardoor jij geen aanbesteding moet doen!

Op 23 september 2018 gaan de nieuwe richtlijnen voor overheidswebsites en toegankelijkheid van kracht. Nieuwe websites hebben tot 23 september 2019 en bestaande websites tot 23 september 2020 om volledig toegankelijk te zijn. Voor mobiele applicaties ligt de deadline nog iets later: 23 juni 2021. Contacteer ons voor meer informatie en hoe wij jou (via het kañooh raamcontract) hiermee kunnen helpen!

Support en development

Ook deze maand hebben we hard gewerkt om ons CMS te vernieuwen: er zijn 12 verbeteringen aangebracht!

Tickets

Paddle voert een vierwekelijkse release uit. Zo'n release bevat tickets met bugfixes, requests en nieuwe functionaliteiten die we voor onze klanten uitwerken. Na de release kan iedereen gebruik maken van de verbeterde versie van ons CMS.

Hieronder vind je een overzicht van de afgewerkte tickets.

Ticketnummer Beschrijving
KANWEBS-6048 Styling VUB Thema
KANWEBS-6049 GO scholen - event details worden in wit getoond    
KANWEBS-6050 PowerBI 6d
KANWEBS-6051 VUB thema 6d
KANWEBS-6057 Mapping producttype met LPDC databank
PADTOE-79 Navigatie staat in main content
TT-69 Documentatie maken
TT-81 TCO feedback ronde 2
KANWEBS-6063 Styling VUB Thema - Page wide achtergrond afbeelding wordt niet page wide getoond
KANWEBS-6067 Styling VUB thema "page wide header image"
KANWEBS-6068 Killswitch paddle_path_by_menu + onelogin module
KANWEBS-6073 Lightbox kapot in tabellen