OVAM.be

OVAM zocht na 10 jaar een nieuwe website

OVAM was in juni 2013 een van de eerste organisaties die besliste om deel uit te maken van het kañooh webplatform. De vorige website van OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, was na 10 jaar dringend aan vernieuwing toe. Daarom gingen ze op zoek naar een gebruiksvriendelijk, toekomstgericht en vooral betaalbaar alternatief. Binnen het raamcontract van de Vlaamse overheid vonden zij de ideale oplossing, zonder zorgen en met weinig administratie.

logo Openbare Vlaamse afvalstoffen maatschappijSamen een fantastische website bouwen op het kañooh platform

OVAM ging in zee met Paddle toen het webplatform nog in de eerste ontwikkelingsfase zat, het begin van een verrijkende samenwerking voor beiden. Wij kwamen veel te weten over behoeften, wensen en noden van klanten en OVAM kon rekenen op advies en ondersteuning voor het ontwikkelen van hun website.

We zijn begonnen met een uitgebreide analyse gebaseerd op cijfers van Google Analytics. Dat gaf ons inzichten in de doelgroep en het gebruik van de website. Gebruikersinterviews en interactieve testen van de structuur hielpen nadien om de informatiestructuur voor OVAM uit te tekenen. Na het advies en de aanbevelingen, begonnen we aan de opbouw van de website. Het migreren of overplaatsen van de oude teksten naar de nieuwe website, gebeurde ook door het Paddle team.  

Een nieuwe manier van werken

Een organisatie als OVAM beschikt over een platform boordevol correcte en deskundige informatie, niet minder dan 80 OVAM collega’s schrijven dagelijks wetenschappelijke inhoud voor de website. Het kañooh webplatform zorgde voor een enorme ommezwaai van analoog naar digitaal werken voor OVAM.

Vandaag sturen wetenschappers en deskundigen hun verslagen en documenten niet langer naar een webmaster, plaatsen ze zelf op de website. De kortere en efficiënte workflow van het kañooh platform heeft als doel fouten te vermijden en vlot samen te werken.

OVAM is bijzonder blij deel uit te maken van de Paddle community. Zij zijn nauw betrokken bij het uittekenen van nieuwe opties en functionaliteiten, die op onze roadmap staan. De feedback van zowel bezoekers als redacteurs is erg positief.  En natuurlijk kunnen ze dagelijks rekenen op onze support en ondersteuning.

Onze eerste live klant, daar zijn we fier op! Ga ontdekken hoe goed OVAM het stelt op ons webplatform.

OVAM.be in cijfers:

500 unieke bezoekers per dag
15 000 bezoekers per maand
80 redacteurs
> 1500 pagina’s